Новини

Ново от света на имотите

Търсенето на офис площи от високия клас в Пловдив се увеличава

Търсенето на офис площи от среден и висок клас ще продължи и през 2016 година, това прогнозират от Бизнес Брокерска Група “Fox Estates”.

Според експертите, повишеното търсене на офис сгради и площи в Пловдив се дължи на засиления интерес на чуждестранни ИТ и аутсорсинг компании, които искат да развиват бизнес у нас и по – специално в града под тепетата.

Само през изминалата година в Пловдив са били реализирани с 20% повече сделки за офис помещения от предходната година, а строителството на подобни имоти се е увеличило.

Голяма част от строящите се бизнес центрове се изкупуват на „зелено”, а вече изградени бизнес сгради като Rilon center, Legis center, Level center са заети на 90%.

Анализите на брокерите показват, че най – голямо е търсенето на офис площи над 60 – 80 кв.м., което означава, че интереса на купувачите е насочен към офис помещения от високия клас.

През последните няколко години Пловдив се превърна в притегателен център на ИТ и аутсорсинг индустрията, като тази тенденция ще се запази и през тази година.

От http://foxestates.bg/ обаче коментират, че търсенето на офис сгради надминава предлагането, което най – вероятно ще доведе до леко повишаване на цените на тези имоти.

Вашият коментар