Новини

Ново от света на имотите

Продавате имот? Ето какви грешки не бива да допускате!

При продажбата на имот има няколко груби грешки, които продавачите допускат, и които могат да доведат до невъзможност да се затвори сделката.

Експертите от Foxestates.bg подбраха за вас най – често допусканите грешки при продажба на имот, с цел да ви помогнат да продадете имота си не само бързо, но и изгодно.

Завишена цена на имота

Доста често, поради различни причини, било то чисто сантиментални, или поради това, че са вложили много финансови средства за ремонт или пък имат нужда от голяма сума в кеш, продавачите завишават прекалено много цената на имота. Това може да забави продажбата, тъй като купувачите в днешно време са много добре информирани и ще е като да се спечели шестица от тотото, ако някой изобщо прояви интерес към имот, който се предлага с драстично завишена цена.

Твърдост при договаряне на сделката

Липсата на гъвкавост при преговорите и нежеланието да се отстъпи дори и минимално в цената, доста често води до забавяне на продажбата. Купувачите в повечето случаи се отдръпват от покупката на съответния имот, тъй като поведението на продавача ги отблъсква.

Предлагане на имота в няколко агенции за недвижими имоти едновременно

Една и съща оферта за продажба на имот, пусната от различни брокерски агенции не само няма да направи имота по – атрактивен, но напротив – ще отблъсне клиентите, за които предлагането на един и същ имот на много места оставя впечатление за нечестна сделка или дори измама.

Брокерите от Fox Estates ви съветват: Ако искате да продадете имота си бързо и на добри цени, не завишавайте прекалено цената, бъдете гъвкави при преговори и се погрижете за състоянието на имота си.

Вашият коментар