Новини

Ново от света на имотите

Имот в строителство или покупка на вече завършено жилище?

В края на 2015 и началото на тази година брокерските агенции отбелязват ръст в търсенето на жилища на „зелено”. Според брокерите от Fox Estates този повишен интерес се дължи на няколко основни фактора:

  • Дисбаланс в търсенето и предлагането на имоти и ново старо строителство;
  • Преференциите на банките, които намалиха лихвите по кредитите за покупка на жилище;
  • Повишения интерес на българските клиенти към покупката на по – просторни жилища.

Търсенето на имоти на „зелено” е най – голямото през последните няколко години, като най – много жилища в строеж се търсят в столицата , Пловдив, Варна и Бургас. Раздвижване на пазара се забелязва и в Стара Загора, Велико Търново, Благоевград, Габрово.

Анализите на експертите от http://foxestates.bg/ обаче показват, че покупката на подобен вид имот в никакъв случай няма да е по – изгодна за купувачите, тъй като цените на завършените жилища ново и старо строителство ( тъкмо поради дисбаланса в търсенето и предлагането ) догонват с бързи темпове цените на апартаментите и офисите в строителство.

Брокерите от http://foxestates.bg/ съветват своите клиенти да разгледат внимателно и двата варианта или да се обърнат за помощ и консултация към експерти по продажбата на недвижими имоти, преди да се спрат на „зелено” или покупка на завършени жилища.

Вашият коментар