Новини

Ново от света на имотите

Пловдив- най-добрият град за бизнес през 2014 година

pld

Пловдив бе обявен за най-добър бизнес град в България в класацията на вестник „24 часа“ и „Дарик“ за „Най-добър град за живеене“ за 2014 г. Пловдив спечели и приза за „Най-добър град за живеене“ на читателите на вестник „24 часа“

Наградата за „Бизнес град“ бе връчена на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Министър Павлова е изразила задоволство от връчването на наградата именно за „Бизнес град“ на Пловдив. Според нея „За 2014 г. това е градът с най-високи показатели не само като индустриален и логистичен център, но и град, който е на 1-во място за IT и аутсорсинг бизнес и инвестиции. Независимо, че е известен със своята култура, исторически паметници и ценности, Пловдив е градът, който съчетава бизнес възможностите с туристическата перспектива“.

От своя страна кметът на Пловдив инж. Иван Тотев подчерта, че  „Пловдив е един много специален град, докоснат от съдбата през годините“.

Инж.Тотев обобщи: „Това, в което сме се фокусирали през последните години, е бизнес развитие, защото не може да си най-добрият град за живеене, ако няма работа, ако няма работни места, ако няма хора, които се чувстват успели в своя град. Това, което правим в Пловдив, е наистина нов тип градско моделиране. Пловдив заслужено спечели Културна столица на Европа през 2019 г. Сега виждаме отношението към бизнеса. Когато съчетаеш култура с бизнес се получава едно прекрасно място за живот. През последните години сме се фокусирали в IT индустрията. В града за изминалите три години само имаме над 3000 заети вече в  IT индустрията, като компаниите постоянно се увеличават. Потенциалът е голям, образователната инфраструктура и студентите правят Пловдив много специално място. Благодаря за това отличие, което е много важно за нас и ни дава стимул да продължим напред“.

Източник: http://www.plovdiv.bg